Ukraina og Donaudeltaet

lookup-icon
lookup-icon
lookup-icon
lookup-icon
Flere alternativ(er)

Vi seiler på Ukrainas mektige elv, Dnepr, fra hovedstaden Kiev til den populære feriebyen Odessa ved Svartehavet. Underveis besøker vi kosakkenes øy Khortitsa, og havnebyen Kherson. Fra Odessa fortsetter vi langs Svartehavskysten til Donaudeltaet, og videre på Donau til Fetesti. Det blir også tid til et kort besøk i Romanias hovedstad, Bucuresti.  

Høydepunkter:

 • Kiev, Ukrainas hovedstad
 • Kosakkenes land på Khortitsa-øya
 • Båttur i Dneprdeltaet
 • Odessa – Svartehavets perle
 • Vilkovo ved Donaudeltaet
 • Izmail – Ukrainas største ­elve­havneby ved Donau
 • Constanta ved Svartehavet
 • Byrundtur i Bucuresti, Romanias hovedstad

Program

Dag 1, mandag 9. september
Oslo – Kiev

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa via Frankfurt til Kiev. Fra flyplassen er det buss til kaien der MS Dnieper Princess venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord, før vi møtes til en velkomstdrink etterfulgt av middag. Skipet ligger ved kai i Kiev de to første nettene.
 
Dag 2, tirsdag 10. september
Kiev

Kiev ble grunnlagt på 400-tallet, og var en viktig by langs handelsruten mellom Skandinavia og Konstantinopel. Under andre verdenskrig ble store deler av byen ødelagt, men ble gjenoppbygd og består i dag av en blanding av gamle religiøse bygninger og moderne sovjetarkitektur. Kiev har rundt 2,5 millioner innbyggere.
Om morgenen blir vi med på en byrundtur. Vi ser St. Michael-katedralen med sine gylne kupler og karakteristiske blå fasade, operahuset, Uavhengighetsplassen og den 62 meter høye Moderland­statuen. Etter lunsj tilbys det en valgfri utflukt til St. Sofia-katedralen. Den vakre kirken, som står på UNESCOs verdensarvliste, er oppkalt etter Hagia Sofia i Istanbul og har mye av den samme bysantinske arkitekturen. En annen valgfri utflukt går til Friluftsmuseet, som gir et innblikk i ukrainsk levesett gjennom tidene. Om kvelden er det mulig å oppleve «Kiev by Night» – en valgfri båtutflukt med folkloreshow.
 
Dag 3, onsdag 11. september
Kiev

I dag kan du utforske Kiev videre på egen hånd. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Petsjerskaja Lavra, også kalt Grotte-­klosteret. Det vakre klosteret ble bygget på 1100-tallet, og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1990. Om ettermiddagen kan du bli med på en valgfri konsert med Ukrainas nasjonalkor. Retur til skipet for middag. Klokken 18.00 kaster MS Dnieper Princess loss og cruiset begynner.
 
Dag 4, torsdag 12. september
Om bord

Dnepr har sitt utspring nær Smolensk i Russland, og renner gjennom både Hviterussland og Ukraina før den når Svarte­havet.  Med sine nesten 2200 kilometer er Dnepr den fjerde lengste elven i Europa. Vi seiler sørover, gjennom vakre landskap med små byer og store innsjøer. Om bord arrangeres det ulike aktiviteter, som språk- og matlagingskurs.
 
Dag 5, fredag 13. september
Zaporizjzja

Tidlig om morgenen passerer vi slusen i det store hydroelektriske anlegget som ligger like nord for Zaporizjzja. På 1400–1500-tallet var Zaporizjzja et tilfluktsted for polske og især russiske bønder som flyktet fra sine godseiere. De kalte seg selv for kosakker («frie mennesker») og ­Khortitsa-øyen ved Zaporizjzja ble deres hovedbase. Kosakkene livnærte seg av plyndringstokter til nabolandene og skatter fra alle som brukte handelsrutene til vanns. I våre dager er Zaporizjzja en viktig industriby. I tillegg til vannkraftverket har byen et stort stålverk og Europas største atomkraftverk.
Etter frokost blir vi med på en byrundtur og lærer mer om kosakkenes historie og kultur på Kosakkmuseet. Om ettermiddagen er det valgfri utflukt for å se et kosakkshow på Khortitsa, hvor ryttere, ikledd tradisjonelle kosakkdrakter, utfører akrobatiske triks på hesteryggen. Skipet seiler videre kl. 17.00.
 
Dag 6, lørdag 14. september
Kherson

Om morgenen kommer vi til Kherson, som ligger ved munningen til Dnepr og er en stor havneby med flere skipsverft. Kherson ble grunnlagt i 1778 av Grigori Potemkin, etter ordre fra Katharina den store. En av de første bygningene som ble reist innenfor festningsmurene var St. Katharina-kirken, hvor Potemkin senere ble begravd.
Etter frokost blir vi med på en båttur i Dnepr­deltaet. Vi ser små fiskelandsbyer og får et inntrykk av det rike dyre- og plantelivet. Om ettermiddagen fortsetter cruiset.
 
Dag 7, søndag 15. september
Odessa

Odessa er Ukrainas største havneby, og blir ofte kalt Svartehavets perle. Byen har en særskilt skjønnhet med klassiske hus i art nouveau-arkitektur. Etter frokost drar vi på byrundtur og ser Potemkintrappen, opera­huset og Deribasivska – Odessas livlige hovedgate. Om ettermiddagen er det en valgfri utflukt til Odessas kunstmuseum. Skipet ligger ved kai i Odessa over natten.
 
Dag 8, mandag 16. september
Odessa

I dag kan du utforske Odessa videre i ditt eget tempo, eller bli med på en av de valgfrie utfluktene som tilbys. Den ene går med buss til oldtidsbyen Belgorod-Dnestrovski og den store Akkerman-­festningen. Den andre er en rundtur til Odessas vakre kirker.
Skipet seiler videre sent om kvelden.
 
Dag 9, tirsdag 17. september
Vilkovo

Fra Svartehavet fortsetter cruiset på Donau. Om morgenen kommer vi til Vilkovo, en liten by med rundt ti tusen innbyggere som ligger i den ukrainske delen av Donaudeltaet. Langs denne delen av Donau danner elven grensen mellom Ukraina og Romania.
Etter frokost blir vi med på en byvandring med lokalguide. Om ettermiddagen tilbys det en valgfri utflukt med små­båter gjennom Donau­deltaet. Deltaet har stått på ­UNESCOs verdensarvliste siden 1991, og består i stor grad av udyrkbart myrland med en unik flora og fauna. Kl. 18.00 fortsetter cruiset.
 
Dag 10, onsdag 18. september
Izmail

Tidlig om morgenen ankommer vi Izmail, Ukrainas største havneby langs Donau. Izmails historie strekker seg tilbake til 1200-tallet, da byen ble grunnlagt av handels­menn fra Genova. Gjennom århundrene har byen vært underlagt både russisk, ukrainsk og rumensk styre. I dag er Izmail transportknutepunkt for varehandel mellom landene langs Donau og Tyrkia, Hellas, Iran og Russland. Vi starter dagen med en byrundtur som inkluderer et besøk i Dioramamuseet.
Etter lunsj legger skipet ut på siste etappe av cruiset. I kveld er det kapteinens festmiddag og besetningen underholder.
 
Dag 11, torsdag 19. september
Fetesti og utflukt til Constanta

Vi nyter en rolig formiddag om bord før vi legger til kai i Fetesti, cruisets siste havn, kl. 14.00. Om ettermiddagen skal vi på en utflukt til Constanta ved Svarte­havet. Dette er Romanias største havneby, men også en yndet feriedestinasjon. I Constanta besøker vi det arkeologiske museet og den ortodokse Peter-Paul-katedralen.
Retur til skipet for middag. Vi ligger ved kai i Fetesti over natten.
 
Dag 12, fredag 20. september
Fetesti – Bucuresti – Oslo

Vi sier farvel til MS Dnieper Princess etter frokost, og går om bord i bussen som skal kjøre oss til Romanias hovedstad Bucuresti. Kjøreturen tar rundt 2,5 timer. I Bucuresti får vi en byrundtur før vi kjører til flyplassen. Vi flyr med Lufthansa via Frankfurt, og lander i Oslo sent om kvelden.
 


Utflukter
Nedenfor finner du en oversikt over alle utflukter i løpet av reisen. Åtte av de er inkludert i reisens pris. De andre bestilles og betales om bord.

DagStedInkluderte utflukterValgfrie utflukter
1Kiev  
2KievByrundturSt. Sofia-katedralen
   Friluftsmuseet
   Kiev by Night
3Kiev Grotteklosteret
   Ukrainas nasjonalkor
4Om bord  
5ZaporizjzjaByrundtur og KosakkmuseetKosakkshow
6KhersonBåttur i Dneprdeltaet 
7OdessaByrundturKunstmuseet
   Opera- eller ballettforestilling
8Odessa Utflukt til Belgorod-Dnestrovski
   Odessas kirker
9VilkovoByvandringBåttur i Donaudeltaet
10IzmailByrundtur og Dioramamuseet 
11FetestiUtflukt til Constanta 
12BucurestiByrundtur 

MS Dnieper Princess 3*+
Rederi: Chervona Ruta
Byggeår: 1976, renovert 2017
Lengde: 129 m
Passasjerer: 230
 
Fasilitetene om bord inkluderer to restauranter, tre barer, suvenir­butikk, salong med dansegulv, bibliotek, resepsjon, frisør og stort soldekk. 
Alle lugarene er utvendige med vindu som kan åpnes. Standard­lugarene er små (9–10 m²), men praktisk innredet med to separate senger, bad med dusj, aircondition og radio. Enkeltlugarene er 7 m². På standardlugarene er det kombinert vask og dusj. 
Deluxelugarene er cirka 15 m² og har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, samt bad med dusjhjørne. 
Pris
Standardlugar, Main Deckkr 16 990
Standardlugar, Upper Deckkr 18 490
Deluxelugar, Upper Deckkr 22 770
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar, Upper Deckkr 20 420

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Kiev/Bucuresti–Oslo med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 798 pr. oktober 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • 11 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Utflukter i ht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 
Pass og visum 
Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Ukraina. Passet bør være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2018.


 • Day One - London

  Day One
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.


  Airline, Bus

  BA 1231

  Beløpet : kr. 7.695,00

 • Day Two - Amsterdam

  Day Two
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

  Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.


  Bus

  564465

  Beløpet : kr. 5.000,00

Personlig informasjon (identisk med pass)

Du kan legge til 9 flere deltakere på denne turen

Flere deltakere


Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Reiseforsikring

Sikre din Worldwide travel dag.

Foreta en betaling

Foreta en betaling nå!

 • Trustly Instant Bank Payment
Copyright © 2022 Indus Travel. All Rights Reserved.